Chinkali z serem i twarogiem
Są to pierożki z serem typu żółtego z dodatkiem twarogu bardzo dobrej jakości. Ta mieszanka serów połączona ze sobą w odpowiednich proporcjach przyprawiona jedynie solą tworzy bardzo smaczne nadzienie, które cieszy się dość dużą popularnością w śród smakoszy dań nie mięsnych.
Chinkali ze szpinakiem
Zawartość tych Chinkali to farsz przyprawiony odpowiednią ilością czosnku, który bardzo dobrze komponuje się ze szpinakiem i żółtym serem tworząc wyrazistą w smaku i lekko ciągnącą konsystencję.
Chinkali z mięsem
Najbardziej popularne chinkali z mięsem wołowym.
Używane przez nas mięso jest świeże i bardzo wysokiej jakości. Przygotowywany farsz i doprawiany jest według tradycyjnej receptury z dodatkiem kolendry.
Nasza metoda wytwarzania Chinkali pozwala na uzyskanie podczas gotowania w pierożkach rosołku, który jest bardzo esencjonalny i smaczny.
Lavasz
To po prostu chleb ormiański, który jest bardzo popularny w Armenii i coraz bardziej na świecie.
Chleb ten jest przygotowywany tylko z mąki, wody i soli. Nie zawiera żadnych dodatków chemicznych. Jest dietetyczny i ma wiele zastosowań. Można zawijać w niego zarówno wędliny, sery żółte, białe jak również farsze mięsne, warzywne a następnie zapiec. Bardzo dobrze smakuje z
mięsem grillowanym.
Nasz Lavasz jest smaczny, elastyczny i zawsze świeży.
Pakowany również zgodnie z ustaleniami indywidualnymi.